Tatuaje care rezistă doar câteva luni. Sau câţiva ani?

Bănuiesc că ai auzit de aşa-numitele tatuaje semi-permanente, cele care durează doar şase luni. Sau şase ani?
Se pare că nimeni nu ştie cu exactitate, şi asta pentru că nu pot fi făcute. Oricum, zvonurile sunt reale şi unele persoane chiar pretind că pot face astfel de tatuaje. Unii declară că tatuajul dispare după şase luni până la un an, alţii, aproximează între trei şi cinci ani. Cei din urmă sunt ceva mai isteţi: cine îi mai găseşte după cinci ani?

De ce doresc oamenii un tatuaj semi-permanent? De ce este această idee atât de populară? Deoarece nu vor să se implice. Peste 40% din cupluri sfârşesc printr-un divorţ; deci, uneori trebuie să trăieşti cu tatuajul mai mult decât cu perechea ta! E uşor de înţeles de ce ideea unui tatuaj “de scurtă durată” surâde multora. Te-ai răzgândit? Nici o problemă. În câteva luni va dispare.

Ei bine… NU!

De fapt, atunci când pigmentul este introdus în piele, acolo rămâne. Se mai şterge cu timpul, dar nu dispare. Nu există o cerneală magică, ce dispare după o perioadă determinată de timp.

Unii spun că introduc pigmentul atât de superficial, încât tatuajul nu devine permanent; că pigmentul va intra cumva într-un strat de piele temporar, care se curăţă cu timpul. Acest lucru este de asemenea imposibil. Sunt trei straturi de piele, majoritatea tatuajelor sunt făcute în cel de al doilea strat. Dar dacă e făcut doar în primul strat al pielii (ceea ce necesită o precizie chirurgicală, o adevărată magie chiar), tatuajul va dispare foarte repede. Dar nu total. Nimeni nu ar putea garanta că pigmentul nu a pătruns mai adânc. Ce ar rămâne, ar fi un “semi-tatuaj” nedefinit, unele umbre, cu puncte de culoare pe ici-colo.

“Klicks Tattoo” citează “The Times”, unde Dr. Arthur Morris – chirurg plastician – spune: “Un tatuaj rămâne doar dacă e făcut în dermă (stratul de celule de sub epidermă). Cu alte cuvinte, nu există cale de mijloc”. În acelaşi articol se mai spune: “Studiourile profesionale, nici măcar nu menţionează aceste aşa-numite tatuaje temporare. Acestea sunt făcute prin saloanele de coafură sau standuri prin super-market-uri. Iar cei ce le fac, pot chiar crede că sunt temporare”. În acest caz, tatuajele semi-permanente sunt făcute de către creduli, credulilor.

În concluzie, nu este decât o înşelătorie. “Stick-on tattoos” (desene care se aplică pe piele cu ajutorul hârtiei) sunt temporare (3-7 zile), cele făcute cu henna sunt temporare (2-4 săptămâni), iar tatuajele sunt permanente. Acestea sunt opţiunile reale pe care le aveţi. Dacă nu eşti pregătit să păstrezi tatuajul tot restul vieţii, poate ar fi mai bine să nu-ţi faci unul deloc.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s